Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka margaryny
- 1/4 szklanki wody
- 2 łyżki kakao
- 1,5 szklanki mleka w proszku (Jest to ilość umowna. Zależy od rodzaju mleka, itp. Może wyjść więcej)
- paczka wafli
Wafle przekładamy masą. Można zrobić cienkie wafelki (jak te na zdjęciu), można grubsze, zależy od upodobania. Po przełożeniu warto czymś wafle docisnąć, aby warstwy dobrze się trzymały. Można je też udekorować, np. polać polewą i posypać wiórkami, orzechami. itd. Kwestia fantazji i chęci.
I koniec filozofii :)
Smacznego!
Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńMoże niedługo się skuszę i wypróbuję Twój przepis, wygląda bardzo smacznie ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie piję kawę i przydałyby mi się takie wafelki. :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności tu ostatnio widzę. ;D
OdpowiedzUsuńMmm... daj trochę :D
OdpowiedzUsuńA już myślałem, że to przepis na same wafle, co nie zmienia faktu, że muszą smakować bardzo dobrze. :)
OdpowiedzUsuńRobię je już od dawna. Zawsze smakują dobrze :)
OdpowiedzUsuń